Om wip:sthlm

Sedan första oktober 2020 är wip:sthlm verksam i nya fräscha lokaler på Västbergavägen 26. Det finns 71 ateljéer samt gemensamma verkstäder och projektrum. Ateljeerna finns på två våningsplan.

wip:sthlm har ett 15 årigt avtal med Fastpartner! Efter 15 år blir det femåriga förlängningar.

Verkstäder
Gipsrum, 15 kvm, plan 5
Metallverkstad, 32 kvm, plan 5
Snickeri, 54 kvm, plan 5
Måleri, 21 kvm, plan 6
Projektrum, 40 kvm, plan 6


Ställ dig i vår kö så får du information om visningar och lediga ateljéer i Västberga!


 

Den idé som genomsyrat wipsthlm sedan starten 2006 fortsätter i Västberga. Så här har vi tidigare presenterat wipsthlm:

Genom att skapa en organisation där en stor grupp konstnärer kan samarbeta för bästa möjliga arbetsutrymmen såväl som idéutbyten hoppas vi skapa ett generöst sammanhang för konstnärer och publik.

Den samtida konsten är på flera sätt gränslös. Konstnärers arbetsområden utökas kontinuerligt till att inbegripa nya tekniker, metoder och konstnärsroller. Konsten av idag är ett brett fält där utrymme finns att på en mängd sätt använda och utveckla sin kompetens som konstnär. Det är ett fält som skiljer sig från det övriga samhället ifråga om syfte och mål. En av konstens funktioner är dess möjlighet att vara ett fält där nya idéer kan ta form och prövas. Den kompetens som konstnärer besitter är mångsidig, kommunikativ och ofta djuplodande. Nya förhållningssätt och synsätt till konst kräver nya samarbetsformer och nya sammanhang.