Aktuellt  /  Arkiv

NY SINGEL! Maj-Britt tillbaka med ny musik!
2023-08-29 — 2023-09-30

NY SINGEL! Maj-Britt tillbaka med ny musik!

Maj-Britt Niklasson

Kopiera länken och klistra in i adressfältet för att lyssna: https://orcd.co/majbritt1 eller klicka på länken till min hemsida nedan och gå till event.
Maj-Britt Niklasson, som på 70-talet var en av frontfigurerna i bandet Landslaget, släpper sin första låt på över 45 år. Singeln Röster från Öster är skriven av henne själv och producerad av den forne Landslaget-kollegan Lasse Lindbom (Triad, Marie Fredriksson, Per Gessle, Gyllene Tider, Ulf Lundell, Grymlings m.fl.).

Utöver Maj-Britt Niklasson var bl.a Lasse Lindbom och Magnus Lindberg medlemmar i Landslaget, som under sin storhetstid på 70-talet klättrade högt på de svenska topplistorna med flera singlar och album. Tillsammans med Lasse Lindbom och Magnus Lindberg skrev Maj-Britt bandets största hit Tala om vart du ska resa.
Som heltidsmusiker på 70-talet sjöng och spelade Maj-Britt Niklasson fiol, gitarr och mandolin. Hon medverkade på Merit Hemmingsons album Trollskog. På senare år även på Dom som aldrig ger upp, en hyllning till Magnus Lindberg (2022). Sedan 70-talet har hon huvudsakligen varit verksam som konstnär och hennes konst finns idag representerad på museum och i regioner. Dessutom har Maj-Britt Niklasson medverkat på ett flertal utställningar i bl.a USA, Schweiz, Frankrike och Danmark. Efter att ha fått noveller publicerade i litteraturtidskriften Horisont samt i egen regi, med stöd från Längmanska kulturfonden, gett ut konstboken Öppnar alla dörrar – oljemålningar och texter (2018), debuterade hon 2020 som romanförfattare med boken Tonspel (Ekström & Garay).

Nu gör Maj-Britt Niklasson comeback på musikscenen i eget namn. Singeln Röster från Öster är skriven av Maj-Britt själv och inspelad tillsammans med Lasse Lindbom, som genom åren har producerat och medverkat på skivor med bl.a. Marie Fredriksson, Per Gessle, Ulf Lundell, Gyllene Tider och Grymlings.
Dessutom är Lasse Lindbom både kompositör och producent av Triads 47 miljoner gånger Spotify-streamade klassiker Tänd ett ljus. I Gyllene Tiders låt Povel Ramel, Paul McCartney och jag är det för övrigt ingen mindre än just Lasse Lindbom som åsyftas i textraden: "Listen listen, sa Paul, spelar dom inte Lindboms senaste hit?”.

Singeln Röster från Öster är hämtad från Maj-Britt Niklassons kommande soloalbum.

MAJ-BRITT NIKLASSON
www.majbrittniklasson.se

MAJ-BRITT NIKLASSON
Röster från Öster
[COMEDIA]
Omslag: Maj-Britt Niklasson
Distribution: The Orchard

Lyssna på singeln här >>> https://orcd.co/majbritt1 skriv in koden i adressfältet för att höra ett smakprov

Singeln finns upplagd på Sveriges Radios musikportal, men kan även fås som wav-fil eller mp3 till annan radio, tv, bloggar etc. För intervjuförfrågningar, pressbilder och ytterligare information, vänligen kontakta:
COMEDIA
mobil: 070 22 44 957
e-post: info@comedia.se

Copyright © 2023 COMEDIA / Claes Olson Media All rights reserved.
info@comedia.seLänk: www.majbrittniklasson.se

Knutar av P.A.N.G. Virserum Konsthall
2023-02-11 — 2023-12-03

Knutar av P.A.N.G. Virserum Konsthall

Linea Matei, Shamiran Adam, Katrin Bartfai Jansson, Lovisa Hed, Karin Holmberg, Jennie Jakobsson, Jenny Hillevi Larsson, Allis Matei, Linea Matei.

Utställningen Knutar består av verk från konstnärsgruppen P.A.N.G. Genom sina individuella konstnärskap har de undersökt ett gemensamt ämne under de senaste åren – Knutar. Knutarna är självklara i deras arbete som yrkesverksamma inom konstbroderi och textilkonst. Men titeln hänvisar lika mycket till de inre knutar som det levda livet ger.

P.A.N.G är ett kollektiv med olika bakgrunder, utbildningar och erfarenheter, SOM kommit samman i sin vilja att ge broderiet en självklar plats inom både konstvärlden och det offentliga rummet.

Kollektivt Smycke på Broby nya resecentrum
2022-09-26 — 2032-09-26

Kollektivt Smycke på Broby nya resecentrum

Maja Bakken

Maja Bakken erhöll 2020 Östra Göinge Kommuns Stenstipendium och har under en 2- års period fått möjlighet att arbeta med skulptur i nära samarbete med den skånska stenindustrin. Verket Kollektivt Smycke utforskar människan som organism och behandlar ämnen som status, tillhörighet och skönhet. Maja vänder sig bort från bilden av smycket som en personlig statussymbol och blickar istället ut mot den kollektiva identiteten.

Invigningen av verket sker den 26:e september på Broby nya resecentrum.

Länk: https://www.majabakken.com/

Kommande

In-between / Parts & Pieces
2023-10-05 — 2023-10-08

In-between / Parts & Pieces

Maja Bakken, Linnea Blomgren, Ulrika Mårtensson Hanje, Sabine Offerlind Thunberg, Marie O’Connor, Klara Wirsén Suchowiak, Linda Zetterman

Parts & Pieces är en ständigt föränderlig plattform, som formas av tankar, material, processer och interaktioner hos de medverkande konstnärer, konsthantverkare och formgivare.

Med sina individuella praktiker inom keramik, textil, trä, sten och blandade medier baserade på wip:sthlm strävar gruppen efter att skapa pågående samtal och utbyte mellan varandra och med en bredare publik, för att hitta en gemensam grund genom utställningar.

I anslutning till utställningen “In–between” på Studio Tina Hellberg under Craft Week 2023, kommer de sju medlemmarna i Parts & Pieces att dela tankar om inspirationer och processer, för att ge insikt i sina varierande metoder och reflektioner kring "in-betweenness". Vi hoppas att du kan delta i samtalet! På svenska och engelska.

Studio Tina Hellberg,
Malmgårdsvägen 14,
11638 Stockholm

Vernissage torsdag 5/10 kl. 17-20, välkomna!