Aktuellt från konstnärer på Wip:sthlm

Analogue Funny Weather
2020-10-15 — 2020-11-07

Analogue Funny Weather

Erik Vallbo, Kasra Alikhani, Cia Kanthi, Zahra Zavareh, Sahar Tavasolian, Ami Bergman, Anna Ridderstad, Bianca Maria Barmen, Erik Vallbo, Jakob Westberg, Nils Agdler, Timo Menke, Ulrika Gunnarsdotter

’Analogue Funny Weather’ har inspirerats bland annat av Olivia Laings nyligen utgivna bok ’Funny Weather: Art in Time of Emergency’.

Jag är singel och har inga barn. Jag slås ändå ofta av känslan att jag inte är tillräcklig. Jag upplever att jag borde göra och vara så mycket på samma gång men att jag inte hinner. Jag vill bestämt också vara med och göra motstånd mot de mörka krafter som har gjort intåg i samhället och vill räcka ut en hand för att tillsammans med andra bearbeta de kollektiva trauman som har drabbat ”oss”. Jag blir stressad av att jag ständigt känner tvånget att omedelbart reagera – och därutöver även på ”rätt sätt” – utan att först få reflektera kring hur jag faktiskt känner inför något som kan te sig laddat eller på något vis är omvälvande. Jag kan inte skaka loss känslan att jag redan ger mer av mig till andra än till mig själv. Jag tror verkligen att jag behöver hitta ett tidsutrymme bara för mig, nedkopplad från internet och bortkopplad från allt informationsbrus, där vägvisning och insikter kan få växa fram. Så att jag kan få stärka mig, för att kunna vara stark för andra. ”Analogue Funny Weather” är en grupputställning som har växt fram som en följd av tankar som dessa efter att ha läst Olivia Laings ”Funny Weather: Art In An Emergency” under den gångna våren.

Text av Ashik Zaman

Länk: konstnarshuset.org/portfolio-items/analogue-funny-weather/

Crowdfunding
2020-04-28 — 2020-10-31

Crowdfunding

Ebba Matz, Emma Hartman, Malvin Karlsson

Läs mer

Länk: www.wipsthlm.se/om-wip/crowdfunding